24 Temmuz 2008 Perşembe

Kemal Karakterinden Memnun

Kanal D’nin yeni dizisi Gece Gündüz’de Komiser Kemal karakterini canlandıran Settar Tanrıöven ‘Kendimi Kemal karakteri içerisinde rahat hissediyorum’ diyor.

Ekranlarda severek izlenen polisiye dizilere bir yenisi daha eklendi. Kanal D’de yayınlanan başrollerini Sarp Levendoğlu, Settar Tanrıöven ve İpek Özkök’ün canlandırdığı Gece Gündüz’ün Halkalı Ziraat Okulu’nda devam eden çekimlerine konuk olduk ve Başkomiser Kemal karakterini canlandıran Settar Tanrıöven’le yeni dizisini konuştuk. Bir Demet Tiyatro’daki Saldıray Abi karakteriyle tanınan Tanrıöven yeni dizisi Gece Gündüz’de evli, üç çocuk babası Başkomiser Kemal karakterine hayat veriyor. Tanrıöven dizide canlandırdığı karakteri “Kemal, evi yuvası bozulmasın, başına bir iş gelmesin diye düşünen bir adam. Zaten polis memuru olduğu için Kemal’e prosedür adamı diyebiliriz” sözleriyle tanımlıyor. Senaryo kendisine teklif edildiğinde tereddütsüz kabul eden oyuncu, “Kemal, içinde rahat ettiğim bir adam” şeklinde konuşuyor.

Bugüne dek canlandırdığı doğulu karakterlerle daha fazla beğenilen sanatçı roller arasında asla böyle bir ayrım yapmıyor. “Oyuncu olmak istiyorsanız her türlü insanı anlamanız lazım” diyen Tanrıöven, “Oynadığım roller ne kadar insan ona bakarım. Sonuçta insanı hikaye etmek gerçekten zor” şeklinde konuşuyor. Bugüne dek rol üzerine yapışmasın diye önceki karakterini unutturacak işlerde yer almak için özel bir çaba sarf etmediğini belirten oyuncu “Ben oynadığım karakterin unutulmasına çok üzülürüm. Tüm karakterler seyircinin hafızasında ayrı ayrı raflarda durur” şeklinde konuşuyor.

Müzik kulağım iyi şivelerde zorlanmam

Kendisi Denizlili olmasına rağmen Doğulu, Antepli şivelerini başarılı bir biçimde yansıtan oyuncu bu durumu müzik kulağının iyi olmasına bağlıyor. Sanatçı, “Her yörenin şivesi bana kolay geliyor. İnsanların nasıl konuştuğu aklımda kalır. Özel bir çabam yok” diyor.

0 yorum: